torsdag, januari 25, 2007

Hur känner Du Dig? Som en sparare eller slängare? Slängare! Jan-Ole är sparare så jag slänger när han inte är hemma :D He he, nej då men vi har många diskussioner om det där! Igår diskuterades huruvida man ska spara en jacka son var bra på 70-talet eller inte bara för den var dyr!?! Eh... jag vann! Den slänger man!
Vad skulle Du aldrig kunna kasta? Fotografier och personliga anteckningar av värde för mig.
Har Du en massa dagböcker och brev kvar från Dina yngre dagar? Ångrar, ångrar men jag har aldrig skrivit direkt! Bara sådana man hade i skolan och skrev upp läxor i! Synd!
Har Du varit på gång att slänga något flera gånger men alltid sparat det i sista sekunden? NEJ!
Har Du en källare eller en vind där Du förvarar saker? Vad har Du i så fall där? Vi har en vind där vi ställer upp kläder det inte är säsong för, julpynt, påskpynt! Sådant som används men inte just nu... och så alla Jan-Oles Donald Duck då! Massor!!!
Vad skulle Du rädda först om det började brinna (förutom familjemedlemmar såsom föräldrar/syskon/man/hustru/sambo/barn/husdjur/inneboende)? Så mycket som möjligt tror jag!? Bilder, favvokläder, oscars bamse...Datorns hårddisk också förstås!
Vad anser Du att Du har alldeles för mycket av? (Ur förvaringssynpunkt) Vissa grejer vill man bara börja om med; som ens garderob och servisbehållning. Tycker nog jag gjort enden fel där?! Skulle Du tycka att det vore skönt om någon kom hem till Dig och hjälpte till att rensa? Nej, det skulle jag aldrig klara! Jag måste rensa själv!
Har Du någon gång i Ditt liv tänkt tanken: "Tänk om det började brinna och allt försvann och jag fick skaffa allt nytt. Det vore rätt bra."? Ja, se svar ovan...
Tänker Du mycket på detta med att slänga vs spara? Ja. Kläder ges till Fretex (Frälsningsarmen) annat slängs på tippen eller sorteras.
Vilket är Ditt bästa förvaringstips? Lådor, kartonger, snygga påsar osv, allt som gör det lite kul! Sparar Du på alla gamla papper och i så fall hur länge? Sätter in allt under ett år i samma pärm, sparar dem nog väldigt länge, när jag ska städa upp flyttar jag över viktiga kvitton osv till en ny pärm och slänger gamla räkningar som det inte varit strul med osv.
Om jag skulle be Dig att genast gå och slänga något, vad skulle det då bli? (Det gills inte att säga högen med gamla tidningar som ska till pappersinsamlingen eller soporna) Hm... har en klädpåse i källaren som ska på Fretex, gills det?! Annars bullarna jag bakade igår så jag inte äter upp alla själv!? ;D
Har Du slängt något och ångrat Dig sen? Jag ångrar jag gav bort en svart anorak till Fretex bara för dragkedjan gått sönder! Herregud, hur kunde jag! Den vill jag ha tillbaka!
När Du rensar, slänger Du då i ordets rätta bemärkelse eller skänker Du bort eller säljer? Se ovan...

4 kommentarer:

A L V A S - P A P P A ! sa...

haha, jag kastade nyligen en massa kalsonger i en klädinsamling (vågar inte säga vilken, tänk om dom läser). MEN det var en hel del bar också (=

och skal sägas; dom hamnade längst ner i en säck som jag var tvungen att bli av med snabbt!

Anonym sa...

Intressant lista med frågor. Hur är det med snödjupet där ni bor? Här i kalmar så bara vräker det ner idag. =D

Anna-Lena sa...

Det snöar faktiskt lite grann just nu! Vi har kanse 30 cm nu! Och kallt är det oxå, typ -10 med elak kall vind! Brr...

Anonym sa...

Ok, ja här var det plusgrader... åkte in till stan senare och då töade det. Buhu!! Kram