tisdag, februari 01, 2011

I helgen...

...är det lov att äta muffins till lunch! :)På måndag ska Nora läggas in på Rikshospitalet för att på tisdag operera in CI... vi är alla spända... det är spännande på alla vis... både otäckt och förväntansfullt!.. Nora hör inte språkljud och lär sig därför inte prata... hon hörde dem med hjälp av hörapparat för ett år sen men hörseln har progredierat och nu hör hon nästan ingenting... och eftersom hon inte kan lära sig prata utan vill vi iaf ge henne möjligheten att göra sig förstådd i det hörande samhälle vi ändå lever i... Självklart ska hon få teckenspråk oxå men norska talspråket känns väldigt viktigt!.. VET det finns de som inte är eniga men de har inget att säga i den här saken så detta har nu vi bestämt oss för... eller Nora... men som sagt hon kan faktiskt välja senare i livet... nu måste vi göra det för henne! Detta är det enda som far fram och tillbaka i mitt huvud just nu... operation, läkare, narkos, sprutor, borra i huvet, sår i huvet... Hm... det är mycket nu!.. ;)

9 kommentarer:

Vi på 18 sa...

Förstår det, förstår inte dock hur nån annan kan ha åsikter om andras beslut, vem tror man att man är då liksom....så många onödiga lägga sin näsa i blöt mentalitet, finns absolut inga bättre än ni, med läkarkonsultation som kan ta något bättre beslut än ni, står helt bakom er och Nora och heja, heja vad vi håller tummar och tår på mån-tis!!!

Anita sa...

Hei!
Tårene mine bare begynte å renne da jeg leste det du har skrevet. Kjenner igjen de følelsene så alt for godt! Vi tenker masse på dere :-) Vi får være stolte over at vi gir barna våre i både pose og sekk. Ja takk begge deler:-)!!

Anna-Lena sa...

Annso... tja, det är många döva som anser att om man opererar säger man att barnet inte är bra nog att man vill ändra barnet till något bättre... många menar att operationen är onödig... som att operera in bröstimplantat liksom!.. är ju inte helt enig men förstår ändå... MEN som sagt, Nora ska absolut, och VI, lära oss teckenspråk oxå... Ikke sant, Anita, ja, takk, begge deler!!! :D Håper alt er bra med dere! Vi har en spennende vår foran oss... sen tar vi å finner på noe morsomt sammen! :) Med våra CI-jenter! :) Hils familien, klem

mamma sa...

Förstår att det är jättejobbigt. Tänker massor på er. Skönt att Nora är en så tuff tjej.Håller också tummar och tår på mån-tis. Bamsekramar till er alla.

Anonym sa...

Här kommer fler tummar och tår som hålls på mån-tis :)
Kan bara inte förstå varför det anses negativt att vilja ge sitt barn möjlighet till något bättre? Blir så förundrad!
Tänker på er!
Kramar Anette

Anita sa...

Alt bra med oss. Ja det blir en spennende tid fremover. Gleder meg til å høre hvordan det går :-) Det er hyggelig at jentene våre kan være to sammen i samme situasjon:-) Vi gleder oss til å finne på noe hyggelig med dere! Hils alle sammen :-)

Jessica sa...

Hej vännen!

Åh jag förstår att det är många tankar och funderimgar som far genom huvudet på er alla.
Det är alltid lika jobbigt med läkarbesök, operationer oavsett, även om man vet att det blir ngt bra av det.

Nora är världens tuffaste (och sötaste *ler stort*) lilla tjej och jag är helt säker på att hon kommer fixa detta galant med stöd av sina fina föräldrar.

Blir bara så ledsen över dina rader om du människor ska lägga sig erat beslut.
Man blir lika förundrad varje gång.Hur kan någon annan veta vad som är bäst för dig/er/Nora?
Det är BARA erat eget beslut, och ni gör ju det för Noras skull, för att hon ska få så bra förutsättningar som möjligt- just nu!
Stå på er vännen <3 <3
Vi är många här som stöttar er och håller tummarna för att allt ska gå bra!!

Många varma kramar!
/Jessica

Anna-Lena sa...

Tack FINA Jessica! Du är fantastisk som har så mycket fint att komma med fast jag vet du sliter med ditt nu! :) det betyder så mkt att få all pepp!!! :)

Anonym sa...

Men det är väl alldeles självklart att ni ska ge Nora chansen att höra om det går. Vadå jämföra med bröstförstoring? Det är ju ingen skönhetsoperation, heller. Håller oxå allt jag har att hålla på månd/tisd. Lycka till, det kommer gå jättebra.

Kram Biggi.