lördag, oktober 30, 2010

Kongsberg Bergverksmuseum!

Idag har vi besökt Kongsberg Bergverksmuseum med goa vänner vi träffat genom HLF och det faktum att Nora inte hör så bra! Intet ont som inte förer med nåt gott, eller hur!.. :D Det var kul att gå och titta på gamla mynt och hur de levde i och runt gruvorna och de hafe oxå en skidmuseumsavdelning som var väldigt populär bland barna och så hade de ju en butik! :D Jag köpte ett jättefint armband, ska visa det imorrn, och barna fick plocka ut några stenar!

Vi kör genom Kongsberg när vi kör till hytta och vi är alla alltid lika fascinerade av forsen och idag fick vi äntligen chansen att gå och titta på den på nära håll! Otroligt fascinerande! Dånandet och virvlandet... Vackert helat enkelt!.. :)


Givetvis är det mynt de runda ringar ni ser i brostaketet!.. Vi är ju i Silver-staden... ;D


Har HAN tappat nåt tro!?.. ;D

Nora har rotat i Halloween-lådan!..

Det är ju Halloween i morrn men det ringde på ett gäng med små sötnosar här vid sex-tiden så jag och Oscar satte genast igång att pynta ifall det skulle komma fler! Vi ska gå imorrn själva men jag förstår ju om de flesta vill avklara godis-grejen på lördagen!.. Borde inte Halloween alltid vara på lördagen!?.. ;)


Vi körda iaf på ifall det skulle komma fler men det gjorde det inte... nu är vi iaf färdiga med pyntingen så slipper vi tänka på den mer... ;) Imorrn ska vi på trevlig lunch! :D