onsdag, oktober 01, 2008

Mina mörka tankar!


Bild dt.no

I Drammen bränner någon ner våra barnehager(dagis)! Hur sjukt är inte det!!! Hur kan man bara tänka tanken! Vadå... hm... vad tråkigt jag har, vad ska jag hitta på som kan vara kul... JO! jag bränner bh!!! Det är ju hur kul som helst!!!
Idioti!

I min närhet är det faktiskt flera stycken som är sjukskrivna pga att de mår psykiskt dåligt!!! Samhällets krav på duktighet är FÖR stort, börjar kräva sina offer nu! Man ska satsa 100 % på jobbet, träna, ha ett perfekt städat och helst kändis-designat hem, garderoben full av designade eller iaf "inne" kläder, vara den perfekta modern som pedagogiskt lotsar sina barn genom livet så de blir perfekt lyckliga, ambitiösa och harmoniska vuxna som inte sjukskriver sig (för det kostar ju staten pengar) vara den perfkta hustrn som ställer upp bakom mannen med allt hemma-arbete så han kan bygga sin karriär så han kan få jobba ännu mer(vara borta från familjen ännu mer?) och tjäna ännu mer pengar så vi kan köpa ännu mer saker som vi ändå inte hinner njuta så vi ska ha dåligt samvete för alla fina nya saker som ligger runt oss...

Jag har oxå en i min närhet som sliter med äktenskapet! Vilket oxå påverkar mig negativt, jag tänker mycket på och djupanalyserar mitt eget på ett helt nytt sätt som hittills inte varit fördelaktigt! :( Kan väl säga att jag har en svacka med mig själv just nu och det hjälper INTE i mitt förhållande med JO som kan vara VÄLDIT praktisk, så till den grad att jag just nu blir TOKIG och irriterad när vi ska diskutera praktikaliteter! VIll bara skrika att; Fattar du inte att vi inte behöver bekymar oss om dessa j-la praktikaliteter om vi inte kan hålla ihop! Då behöver vi inte bilar, hus eller vad f-ns skitgrejer som ska ordnas heeela tiden så vi inte har tid till varandra för vi måste jobba eller sitta i möte eller prata i telefon eller lägga osss tidigt för vi sliter ut oss!?..

Detta är mina blä-tankar just nu! Vill egentligen radera de MEN nej, så farliga är de inte heller! Mår egentligen Jättebra just nu blir bara så uppgiven av att se på Nyheterna nu om dagen! Då väller allt över mig! BLir något kritisk då ;) Både mot samhället och personer omkring mig ;)

7 kommentarer:

Anonym sa...

hej anabana...bra inlägg! Bra tankar, som många delar, tänker, och mår dåligt av...men gör vi något åt det...?!
Själv gör jag det...nu...gick in i väggen 2004 pga måste, dålig gränssättning, ta på mig för mycket, vara offer!
Nu är jag tacksam för det...lever livet på ett annat sätt och njuter...men visst påckar den på mig fortfarande...duktighetssyndromen...
Stackars Osse, hälsa han så gott!

Annso

Anna sa...

Oj Anna-Lena! Förstår att du blir arg på de som tänder eld på barnehagarna!! Idioti är bara förnamnet. Oftast när man är inblandad i neg saker (som med äktenskapsproblemen) får man en helt annan bild av vad som är viktigt här i livet. Det är viktigt att få dessa tankeställare ibland.

Och ibland får man helt enkelt spy ur sig en massa galla för det känns förjäkligt, det är bara mänskligt.

Hoppas det känns bättre imorgon!

... 4 på toppen sa...

Jeg er sååååååå enig. Bra skrevet og godt lesestoff. Takk.

Klem

Anna-Lena sa...

Tack själva! :D Men det konstiga är att jag mår bra men det ligger liksom under och molar... att världen är otäck!!! Det är väl kanske inte så bra, att vara rädd för världen man lever i! Ärväl lite som att vara rädd för livet!?.. OCh det kan man inte vara! Det är synd! :)

Annica sa...

Jag kan också oroa mig för det allmer våldsamma samhället. Hur ska det bli? Vilken sort värld ska våra barn leva i?

Annica sa...

Och visst är det så är det praktiska gärna tar överhanden i vardagen med barn och jobb. Viktigt att tänka på varandra. Vårda kärleken.

Jessica sa...

Vilket bra inlägg gumman,många tankar och sådant man behöver reflektera över!
Duktighets-syndromet det kommer ta livet av mig en dag,försöker verkligen att släppa på alla måsten och NJUTA oxå men ibland är det svårt när vardagen snurrar i 310 liksom.Men det viktigaste man har är ju banne mig familj o vänner,kärleken är viktigare än nånting annat-så är det bara!!

Jag förstår dina tankar,världen och det som händer är för j*vlig imellan åt och det är klart att man funderar på det...tycker inte inte dina tankar är alls konstiga.

Var rädd om dig vännen!

KRAM!