lördag, september 06, 2008

Lördag i vårt hus! :D

Så har fruost inmundigats och Nora leker på golvet, Oscar glor på Kapten Sabeltann, pappan ska träna innebandy, jag ska fortsätta sortera i diverse garderober! Ska fota kläderna till bröllopsfesten oxå på begäran av sötnosen Emma! :D Så ska vi ordna det sista på barnas rum! Nora har fortf Oscars grejer på väggarna och Oscar her ingenting ;) Ska ordnas! Blir mysigt att få till ordentligt tjejerum till Nora och killigare lekrum till Oscar! Vadå, jag påtvingar väl inte alls mina barn några könsroller, stereotypt tänkande!?.. ;D Ha ha... jo som f-n!!! Och JAG tycker det ska vara så... sorry, feimiströrelsen! Jag får väl bidra till sämhällets förfall jag!... Tvi mig!Men FINA rum får barna iaf!

9 kommentarer:

Annica sa...

Du vet ju vad jag tycker om vissa feminister (inte alla). Jag klär min dotter i rosa precis hur mycket jag vill och hon ska självklart får ett prinsessrum. Killar och tjejer ÄR olika i vissa avseende.

Jämställdhet för mig handlar inte om att färger på kläder eller val av leksaker.

Anonym sa...

jag tror alla små tjejer vill ha rosa...själv väntade jag till maja kunde säga själv, då målade vi om allt på hennes rum rosa o hon trivdes som fisken i vattnet, nu har hon också fått välja, vid 7 år, då vill hon ha allt i Indisk stil, paljetter, sammet, cerise, turkos och mycket guld, svart och draperier...ha, ha...men det ska hon få så fort vi hinner, vad gäller kläder ska allt just nu va svart, helst med döskallar och fick hon bestämma helt o hållet skulle hon gå omkring i sin nya svarta halloween långklänning, me svart luva och fransar på ärmarna...så mycket för det rosa rummet!

Kram Annso

Anna-Lena sa...

Annica; Jag vet! ;) Jag tycker inte heller färger på kläder eller rum har med jämställdhetskampen att göra MEN många hakar upp sig i denna lilla detalj tycker jag!
Annso; Ha ha hon skulle ääälska Noras Kapten Sabeltann-skjorta med andra ord! ;)

peter pc carlsson sa...

Bilderna med tidslinje på dina barn är ina. Dock måste jag ju säga att de ärotroligt könsstereotypa. Dessutom verkar ju dotern, som är äldre, att vara mindre än grabben.

Inget illa menat bara en reflektion.

Anonym sa...

Fram för olika roller DET är ju faktiskt så det ser ut :)
Vad är det för bröllop du ska på, det har ju jag missat :/
Ha en fortsatt skön helg o hälsa familjen!
Kram moster d.y

Anna-Lena sa...

Peter; Nej, Oscar är äldst och Nora yngst! Oscar går på dagis och Nora är hemma med mig om dagarna! Så de stämmer nog! Oxå med stereotyp-bilden, han har ofta blå kläder och älskar pirater och Spiderman!?.. Hon älskar att hänga halsband på ALLT! Ha ha... ;)

lottens vita och gröna sa...

hallå håller med annica att jämställdheten inte handlar om ljuslått och rosa utamn om rätten till samma möjligheter!håller på att planera gus rum..i blått, hihi och ebba har varit värsta bubbelgummet och det finns ingen tjej med så mkt skinn på näsan!

såklart får norrbaggar(dina ord, hihi) delta, du är ju en av mina favvogrannar ju!

varmastekramen lotten

Jessica sa...

Hihi sådär fungerar det hemma hos mig oxå :)

Hanna är 10,5 år och älskar fortf allt rosa,glitter och glamour ;-)
Jag börjar undra om det nånsin går över *ler* Fast INGET mig emot,för jag gillar det oxå ;-))

Hoppas ni haft en mysig lördagkväll!

ROSA E OLIVIER sa...

"cada beso bautizado
crea nuevas primaveras..."...for you...kiss.